DPO On Demand | Srbija

O usluzi

Pametno odaberite svog DPO-a - službenika za zaštitu ličnih podataka

Zašto bi trebalo da imate službenika za zaštitu ličnih podataka?

Imenovanje službenika za zaštitu ličnih podataka se zahteva:

  • u organima javne vlasti (izuzev sudova kad nastupaju u svojem sudskom svojstvu);
  • za one menadžere zbirki ili izvršitelje obrade ličnih podataka čije se glavne delatnosti sastoje od obrade ličnih podataka koje zahtevaju regularno i sistematsko nadziranje subjekata u velikoj meri (tzv. profiling, tzv. sektorska obrada ličnih podataka itd.);
  • za subjekte ili izršitelje obrade čije glavne delatnosti se sastoje od obrade posebne kategorije ličnih podataka u velikoj meri shodno članu 9. Uredbe ili se odnosi na lične podatke povezane sa krivičnim tužbama i kažnjivim delima na koje se odnosi član 9a Uredbe.


U svim ostalim slučajevima odluka imenovanja službenika za zaštitu ličnih podataka je na menadžeru zbrike ili izvršitelju obrade. Ako imate veliku zbirku ličnih podataka, imenovanje je svakako preporučljivo.

Izaberite svog službenika za zaštitu ličnih podataka mudro.

Ako vaš službenik za zaštitu ličnih podataka ima potrebno znanje i iskustvo, on ili ona pozvan je u Klub službenika za zaštitu ličnih podataka, gde će biti ažuriran sa svim informacijama i tako će biti u mogućnosti da razmenjuje iskustva i stavove družeći se sa kolegama i ekspertima te će na taj način doprinositi primeni obrade ličnih podataka shodno propisima.

Ako smatrate da naše znanje i iskustvo zadovoljava vaše kriterijume i zahteve vaših klijenata bićemo više nego srećni ako mi kao - Službenici za zaštitu ličnih podataka po pozivu (što je naš zaštitni znak) - INFO HOUSE - možemo postati vaši Službenici za zaštitu ličnih podataka.

Za dodatne informacije, možete nas kontaktirati putem e-maila: info@dataprotection-officer.rs