DPO On Demand | Srbija

Politika privatnosti

Lične podatke čuvamo kao svoje

Sigurnost

Za zaštitu prenosa i čuvanje ličnih podataka i isplata služimo se odgovarajućim tehnološkim i organizacijskim sredstvima. Podaci o karticama i pristupu platnim sistemu ne čuvaju se na browser-u internet stranice, a kodirane su na prikladan način kako ih treća lica ne bi mogla pročitati.


Uvodna objašnjenja

INFO HOUSE takođe obrađuje lične podatke tokom pružanja svojih usluga. INFO HOUSE d.o.o. kao upravljač i obrađivač podataka obrađuje lične podatke sledećih kategorija pojedinaca:

 • Članova DPO KlubTM koji su fizičke osobe;
 • Pretplatnika koji su fizičke osobe;
 • Vlasnika ili administratora korisničkih naloga;
 • Posetioca web stranice INFO HOUSE;
 • Drugih korisnika usluga INFO HOUSE koji su fizičke osobe.

Budući da se na područiju usluga i proizvoda INFO HOUSE, pojedinci pojavljuju u različitim ulogama i odnosu prema svojim ličnim podacima, postoje različite vrste i rasponi obrade, predlažemo da pročitate tumačenje pojmova u našim Opštim uslovima.

INFO HOUSE se obvezuje na trajnu zaštitu svih ličnih podataka svih korisnika svih usluga koje pruža, u skladu sa propisima iz područija zaštite ličnih podataka koji su na snazi u Republici Srbiji.

Ako ste samo posetioci stranice INFO HOUSE, prikupljamo podatke samo pomoću kolačića.

Ako ste vlasnik ili administrator korisničkog naloga, pretplatnik na DPO vesti ili korisnik neke druge usluge INFO HOUSE (na primer, prijavljujete se za događaj koji organizuje INFO HOUSE), takođe prikupljamo i druge lične podatke o vama za sprovođenje Ugovora o članstvu u DPO KlubTM, pretplate ili druge usluge koju ste naručili.


Kolačići

Kolačići su male datoteke sa podacima koje većina mrežnih mesta sačuva u uređaje korisnika koji pristupaju internetu sa ciljem prepoznavanja pojedinih uređaja koje su korisnici upotrebili prilikom pristupa. Njihovo je skladištenje pod potpunim nadzorom pretraživača koji upotrebljava korisnik, a skladištenje kolačića može se po želji ograničiti ili onemogućiti

Zašto su kolačići potrebni?

Kolačići su važni za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Najčešće funkcije e-poslovanja ne bi bile moguće bez kolačića. Interakcija između korisnika interneta i internet stranice uz pomoć kolačića je brža i jednostavnija. Uz njihovu pomoć, internet stranica pamti preferencije i iskustva pojedinca, čime se štedi vreme, a pretraživanje internet stranica je delotvornije i lakše.

Većina internetskih stranica upotrebljava kolačiće jer su prikladno sredstvo za održavanje novog i odgovarajućeg sadržaja koji je u skladu s interesima i preferencijama pojedinog korisnika interneta. Više je razloga za upotrebu kolačića – prvi je razlog njihova sposobnost pohranjivanja podataka o stanju pojedine internet stranice (detalji o prilagođavanjima pojedine internet stranice), a osim toga, oni pomažu u obavljanju raznih internet usluga (prijava na događaje, prijava u DPO Klub) i pomažu pri skupljanju raznih statističkih podataka o navikama korisnika interneta – uz pomoć kolačića može se pratiti učestalost posećivanja određene internet stranice. Preduzeća uz pomoć kolačića ocenjuju efikasnost nacrta svojih internet stranica, kao i primerenost, vrste i broja oglasa koje nude korisnicima na svojim internet stranicama.

Korišćenjem kolačića, INFO HOUSE prikuplja sledeće informacije posetioca web stranice:

 • informacije o uređaju (vrsta,, marka)
 • informacije o operativnom sistemu (vrsta i verzija)
 • informacije o web pretraživaču (vrsta i verzija)
 • informacije o podešavanju ekrana (kao npr. rezolucija)
 • informacije o podešavanju jezika
 • informacije o prikazanim stranicama

Prikupljamo tehničke podatke o uređaju i programu kako bi osigurali kvalitet podešavanja web stranice. Informacije o stranicama koje su bile prikazane prikupljaju se u analitičke svrhe što nam omogućava da unapredimo sadržaj i doživljaj korisnika. Ne postoji mogućnost da se jedino korišćenjem tih informacija identifikuje posetioc stranice.

Korišćenjem kolačića, uz gore navedene informacije koje prikupljaju posetioci web stranice, INFO HOUSE prikuplja sledeće lične podatke vlasnika ili administratora korisničkog računa ukoliko su „on“ ili „ona“ registrovani:

 • IP adresu
 • podatke o lokaciji ili tački pristupa internetu.


Koje podatke sadrži mrežno mesto

Tip kolačića Kome služe Ime i trajanje
Nužni kolačići
Ovi kolačići su potrebni za pružanje usluga putem ove internet stranice. Oni uključuju kolačiće koji vam omogućavaju da se prijavite na sigurna područja naše web stranice, odaberite jezik itd.

Info House

Jezik – 1 mesec
Valuta – 14 dana
CL_MM_DPO – 1 mesec
PHPSESSID – do kraja sesije
Funkcionalni kolačići
Ovi kolačići omogućavaju nam da pružamo sadržaj, ponudimo funkcije društvenih medija i zapamtimo izbore koje ste napravili kako bismo pružili personalizovano i poboljšano iskustva korisnika.

AddThis
Twitter
Facebook
Google

_atuv* – do 2 godine
reg_fb_* – ne ističe
NID – 6 meseci
Kolačići za analitiku
Ti kolačići pomažu nam da shvatimo kako naši posetioci upotrebljavaju našu web stranicu. Možemo primati izveštaje koji se temelje na korišćenju tehnologija.

Google Analytics

_ga – 6 meseci
_gat – 1 dan
utm* – do 2 godine

Obriši kolačiće


Zaštita ličnih podataka registrovanih korisnika usluga INFO HOUSE


INFO HOUSE obrađuje sledeće podatke vlasnika i administratora korisničkih računa i pretplatnika na DPO vesti, ako su to fizičke osobe, korisnici i predstavnici korisnika drugih usluga i kada su to fizičke osobe:
ime i prezime;

 • E-mail adresa ili e-mail adresu za primanje DPO vesti;
 • broj telefona;
 • Podatke o menadžeru koji je imenovao DPO ili članu korporacije (posebno naziv kompanije, sedište, poreski identifikacioni broj, datum ugovora, podatke o uplati članarine i e-mail adresu za primanje faktura) ili podatke o pretplatniku na DPO vesti (datum pretplate, podatke o pretplati, e-mail adresa za primanje faktura i ime i prezime ili naziv kompanije, adresu i poreski broj pretplatnika) ili o pretplatniku usluge ( datum davanja naloga, sadržaj narudžbine, podatke o plaćanju, e-mail adresu za primanje faktura i ime i prezime ili naziv kompanije, adresu i poreski broj pretplatnika);
 • Vreme i datum korišćenja korisničkog računa, ako je dodeljen;
 • Vreme, datum, vrstu i količinu korišćenih usluga, povlastice, učešće na događajima i primanje obaveštenje o DPO vestima;
 • Komunikacijska arhiva;
 • Druge lične podatke dobrovoljno date od strane fizičkog lica za Info House.

Ti se podaci upotrebljavaju u svrhu pružanja usluga prema Sporazumu o članstvu u DPO KlubTM ili Opštim uslovima (npr. Slanje DPO vesti, slanje podsetnika i prognozera događaja, faktura, pružanje usluga) i direktnog marketinga (slanje informativnih materijala i ponuda ) kao i svega ostalog potrebnog za komunikaciju sa korisnicima.


Navedene lične podatke INFO HOUSE obrađuju za vreme trajanja Ugovora o članstvu u DPO KlubTM ili ugovoru o pretplati ili usluzi, a pet godina nakon prestanka ili do prijema obaveštenja o otkazu od strane pojedinca na koga se podaci odnose. INFO HOUSE čuva lične podatke i nakon navedenog roka samo ako je to obvezujuće prema važećim propisima u Republici Srbiji.
Lične podatke nećemo prosleđivati neovlašćenim trećim stranama. INFO HOUSE može proslediti lične podatke svojim ugovornim partnerima koji su ko-organizatori događaja, ako je to potrebno za organizaciju i sprovođenje događaja.

Kako bi zaštitili lične podatke, korisnik je takođe odgovoran za obezbeđenu sigurnosti korisničkog imena i lozinke u skladu s Opštim uslovima, Ugovorom o članstvu u DPO KlubTM, sigurnosti „njegove“ ili „njene“ e-mail adrese, odgovarajućim program (antivirusnim) za zaštitu „njegovog“/ ili „njenog“ računara ili drugih uređaja za pristup sadržaju.


Brisanje korsničkog računa i pristupa informacijama koje posedujemo o vama

Brisanje korisničkog računa može zahtevati samo stranka u Ugovoru o članstvu u DPO KlubTM ili pretplatnik u skladu s Opštim uslovima i Ugovorom o članstvu u DPO KlubTM.

Zakonski zastupnik stranke Ugovora o članstvu u DPO KlubTM traži brisanje korisničkog računa slanjem preporučene pošte na adresu INFO HOUSE, Koste Glavinića 2, 11000 Beograd. U slučaju brisanja korisničkog računa, INFO HOUSE će izbrisati lične podatke vlasnika ili korisnika računa, osim onih koje je dužna čuvati nakon prestanka pretplate prema propisima iz oblastu računovodstvenog i poreskog prava.

Pretplatnik traži brisanje korisničkog računa slanjem zahteva na e-mail adresu: info@dataprotection-officer.rs. Zahtev za otkazivanje registracije mora se poslati s adrese e-pošte za primanje DPO vesti ili e-mail adrese za primanje faktura ako su drugačiji. INFO HOUSE će kontaktirati klijenta radi provere autentičnosti zahteva i u roku od 15 dana od potvrde zahteva, korisnički račun će biti zajedno sa svi ličnim podacima pretplatnika i vlasnika korisničkog računa izbrisan. Neće biti izbrisani oni podaci koji se obvezno čuvaju nakon prestanka pretplate prema propisima iz područja računovodstvenog i poreskog prava.

Vlasnik ili administrator korisničkog računa može u bilo kojem trenutku zatražiti od INFO HOUSE da dovrši, ispravi, blokira ili izbriše lične podatke koji se odnose na „njega“ ili „nju“, a za koje se pokaže da su nepotpuni, neažurirani ili netačni ili da su prikupljeni ili obrađeni u suprotnosti sa zakonom, koji međutim ne oslobađa „njega“ ili „nju“ obaveze koje ima u skladu s Opštim uslovima ili koje ima kao stranka iz Sporazuma o članstvu u DPO Klub™, a koji je imenovao „njega“ ili „nju“ za vlasnika ili administratora ili pretplatnika koji je određen kao nosilac računa.

Vlasnik ili administrator korisničkog računa i pretplatnik koji je fizička osoba mogu u bilo kojem trenutku zatražiti od INFO HOUSE-a da:

 • Omogući „njemu“ ili „njoj“ pristup katalogu prikupljanja ličnih podataka;
 • Potvrdi da li se obrađuju podaci u odnosu na „njega“ ili „nju“ i da omogući „njemu“ ili „njoj“ da pregleda i obradi lične podatke sadržane u sistemu čuvanja ličnih podataka i da ih kopira;
 • Prosledi lične podatke koji su sadržani u sistemu čuvanja podataka, a koji se odnose na „njega“ ili „nju“;
 • Pruži popis korisnika kojima su prenešeni lični podaci, kada su im prenešeni, na osnovu čega i u koju svrhu;
 • Pruži informacije o izvorima na kojima se temelje evidencije koje lične podatke sistem čuvanja sadrži o pojedincu i načinu obrade;
 • Pruži informacije o svrsi obrade i vrsti ličnih podataka koji se obrađuju, kao i sva potrebna objašnjenja u tom smislu;
 • Objasni tehničke ili logičko-tehničke postupke donošenja odluka ako obavlja automatizovano odlučivanje obradom ličnih podataka pojedinca.

Vlasnik ili administrator korisničkog računa može u bilo kom trenutku zabraniti upotrebu adrese e-pošte ili adrese e-pošte za primanje DPO vesti za direktni marketing.

INFO HOUSE će informisati vlasnika ili administratora korisničkog računa o promenama ovih Pravila o privatnosti putem e-maila samo ako postoje značajne promene koje utiču na obradu ličnih podataka.

Ako korisnik nakon promene Pravila o privatnosti nastavi da koristi web stranicu INFO HOUSE, korisnički račun ili usluge INFO HOUSE, podrazumeva se, da se onda „on“ ili „ona“ slažu sa promenama.